My Chemical Romance ?

Friday, July 23, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 6:23 AM
INTRO : WELCOME TO THE BLACK PARADE .

Salam all'z,

Adakah korang masih ingat lagi band yang bernama , MY CHEMICAL ROMANCE? Mungkin ada di antara korang yang terlalu minat giler-giler dengan lagu diorang . Imposible lah korang tak tau . Tujuan aku sebenarnya ni , just nak habaq je kat korang kisah zaman aku sekolah dulu . Bila ek , di antara aku form 4 dan form 5 gitu lah . Perghh , memang time tu aku taksub giler ngan lagu-lagu dari my chemical romance ni. Sampai blaja pon aku tak nak , duk kat class tulis lirik-lirik lagu diorang je . haha . malas kot aku skolah dulu . tp, tak de lah samseng k .

Aku pun tak tau lah kenapa aku minat giler lagu diorang . maybe sebab lagu diorang membawa makna yang aku tak penah dengar kot . contoh , errr .. entah lah pulak . kah3.. Yup , dari lagu diorang ni jugak aku tau makna dan words2 yang agak mencarut , lalalallalaa. Lerr , tau je , tapi aku tak de lah teruk sampai nak cilok perkataan sebegitu . Huhu . Emm , aku minat dorang gak pon coz diorang ni emo giler dan berstyle tambah-tambah lagi , cara dress up diorang . Hmm, vokalis die trutamanya , yang membuat aku terpegun melihat cara dia nyanyi dan perform bila live . Suara die bila menjerit , tekak aku yang terasa sakitnye . hak3. 

Dulu sampai aku tak nak berpisah dengar lagu diorang . Cd, Kaset aku snggup beli . Waktu tu internet tak ada di rumah , nak tgk video diorang pon , kena pergi cyber cafe . Itu tempat biasa aku lepak masa zaman persekolahan . Haha . Gi ctu je, tak sah lagu my chemical romance berkumandang . Sampai bukak kuat-kuat pon kena marah , hak3 .Gambar tak sah kalau tak simpan , tampal je kat mana-mana yang aku suka . Tp, kalau kat bilik rumah aku tu, sure tak boleh , nak kena maki dengan mak aku , mampus~ haha . So, aku just sediakan buku koleksi je lah untuk aku main tampal-tampal ni . Sampai skang aku tak jumpa-jumpa buku tu , entah ke mana hilang . Tikus curi kot , tak pon lipas makan . lalalala.

Menjelangnya aku masuk ke kolej , minat aku terhadap my chemical romance ni makin lama makin pudar . Nak kata muak , yelah kot . Lagipun band diorang skang ni pon, senyap je .Aku menantikan jugak lagu terbaru diorang , tapi tak sesedap dengan lagu album-album diorang sebelumnye. Pemain second guitar diorang , frank, yang aku minat-minat sangat pon , dah tak hensem dan makin gemuk .. begitu juge dengan vokalis diorang , gerard . Minum arak lebih sangat kot . macam tu lah orang putih , awal-awal hensem , dah glamour je , terus senyap dan dah tak hensem . haha . Tapi cam ne pon , band diorang sentiasa di hati aku . Lagu diorang pon sesekali aku dengar jugak , huhu .

Antara lagu-lagu yang aku minat :
  • The ghost of you
  • I'm not okay
  • The jetset life is gonna kill you
  • helena
  • Welcome to the Black parade
  • I don't love you
  • Famous last words
  • Disenchanted
  • Mama
  • Dead
  • Teenagers
  • And much more ......
p/s : aku suka lagu dorang coz membawa maksud seperti " life in the hell " .

favourite song and favourite video . TEENAGERS . :) enjoy !!!


miss ur voice , gerard ! ^^


 Frank iero - the second guitarist . suke style die !

i still like this band and they are My chemical romance !

sekian,
BoOgieBoOgie

Reactions: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...