i find her, and i know what she think ^^

Friday, May 28, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 12:39 AM
salam,

phewww, im at home rite now, cuti weekend je and saje2 nk menyemak kat umah ni. haha.
now, keadaan x seriuh cam before2 ni and yg da lepas tu lantak ar malas nk kecoh2 walaupon ak ni sekecoh boogieboogie. lol, pe ak ckp ni?haha.abaikan! teettt!

ok, i want to story something and it was make me sadly maybe and sometimes make me happy ! 1 rahsia yg ak pendamkan pd sume org before2 ni and rahsia tu xkan ade sape2 pon tau and kemungkinan juga rahsia tu akan diketahui sume org lepas nie. urghh. yes, ak merungut, tp itu adalah kenyataan dan ak trima seadanya dan ak xnak digelar seorang yg tidak munasabah ! hahahaa [ gelak besar ] .

Disini, ak xciter spenuhnya, dan hanya satu kiasan saje. yes, i find her !! and she is my s*st*r !! but, i just find her in facebook. huhu. dr segi perwatakannye, i know what she think and i know what she feel rite now. she need a true family and true siblings ! i hope i can take her back but the situation here its hard to me to take her. i know before this i dont want to think about her,but im always listening about her in my family . xdpt dibayangkan sekiranye die bkn brada di situasi di sana,semestinye hidup die brasa happy and fun with kluarga sebenar2 die.i dont know and anytime im asking with myself, knp mereka nak mengambil n jaga die?
in facebook, we didnt talk like a siblings but talk secara seorang yg merahsiakan keadaan sbenar.janggal, malu,sedey, tekanan and everything. she looks like a stress girl, and also looks like cam seorang yg malu dgn diri sendiri. but i understand, and i always remember's and miss her damn much! bertahun2nye berpisah, but for me, she always dekat di hati. we still together 5 and not 4. we are a backstreetgirls sister !! haha. just kidding,sorry. ;D

a true siblings, and they are :
  • norman
  • normin
  • nori
  • norah
  • normey
GAMBAR HIASAN
Reactions: 
0 comments Links to this post

AKu peRgi dan Aku HaraP KaU peRgi

Sunday, May 23, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 11:21 AM
Setelah menjelangnye semester akhir ni,
ak berharap masa yg pantas dapat memintas diri aku pergi dari dunia yg ak berada skang ni.
Masalah demi masalah yg menimpa x snggup untuk ak memikul.
Hati yg sepi dan sunyi ni akan terus menambat kesunyiannya Taman Tasik di waktu malam.
Taman Tasik lah tempat untuk aku meluahkan segala pilu duka hati ni.
betapa beratnye untuk ak melangkah jauh dari taman yg penuh kehijauan ni.
Dari masalahnye dunia persahabatan, percintaan, kewangan dan apa segi masalah pon.
Aku sedar walaupon ak sekadar mencuba, cuba untuk melangkah jauh kehadapan,tp ak terleka, yg banyak liku2 yg perlu ak uruti,ternyata ak mengabaikannya.
WAhai insan yg ak sayangi, ak sedar dan ak tau yg engkau benar-benar sayangkan ak, mungkin juga engkau setia, mungkin engkau betul2 amik brat pasal diri ak,dan mungkin juga engkau peduli kan ak, tp.. hanya kelakuan je yg engkau tidak tonjolkan dan membuat aku jauh dan lari dr perasaan syak wasangka.. sekiranya ak salah terkata, harap la diampuni dgn sepuluh jari ak yg tersusun.
walaupun sejak ak mengenali engkau, byk perubahan dlm diri ak, ak yakin dgn prasaan sendiri, ak da semakin matang, ak da phm apa itu erti cinta dan rindu,
tp dgn adanya semua ni, ak betul2 yakin, yg kiter tiada keserasian, tiada matlamat, tp hanya kata-kata yg xseberapa saje. sanggup kah ak meneruskan semua ini??
ya, mungkin ak tidak,.
selepas ni, ak jauh, ak pergi jauh tinggalkan semua ni, dan memang ini yg ak nantikan.
dan ak berharap yg engkau pon pergi jauh dari ak.
dan ak cuba, ye cuba, untuk tahan segala kerinduan ak kat engkau.
ak berharap setitik air mata pon ak xpeduli.
engkau kerja kuat, ye mmg engkau berusaha kuat untuk menampung keluarga dan diri engkau.
smpaila kau letih x bermaya dan terlupa pasal ak.
ak phm dan mmg ak phm engkau sehinggalah ak doakan untuk engkau.
mungkin sekarang engkau dibuai mimpi indah dengan kedinginan malam bercampur baur pagi yg gelap,
dan ak berharap bukan ak yg engkau mimpikan.
dengan adanya lagu SELAMAT MALAM nyanyian faizal tahir tu,
mmg khas untuk ak tujukan pada engkau dan engkau fahamilah setengah lirik yg penuh bermakna bg ak.

" selamat malam,
tidurlah..sayangku..,
siangkan tiba bercahaya,
bermula baru semua untukmu..."

ye, dunia baru untuk kiter selamanya.
tanpa sebarang kata-kata.
ak pergi dan ak harap engkau pon pergi..

gambar hiasan


sekian,

si kecoh boogieboogie



Reactions: 
0 comments Links to this post

what the hell ?! :/

Friday, May 21, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 7:58 AM
salam.

woo, lme sungguh xupdate blog ni. hhaha. nk tnggu mood dtg bkn man lme ag. haha. bkn pe, da naik semester ni ak jd mls lak ngan dunia intenet nie. contohnya, nk layan myspace, facebook n of coz la blog ini. haha. tp tah knp hari ni berniat lak nk pk pasai blog nie.
Bila sign in je blog nie, ak trus klik kat view blog ak ni. skali tgk profile , alahai cam bosan je. cam xmenarik je. ngantuk je. haha. so, ak pon berniat nk tukar template blog nie. punyalah mcm2 template ak try msukkan, 1 pon xmenarik hati. alahai , bila ketensionan muncul, ak pon main amik je template kat blog ak ni skunk. nmpk cam cntik, tp xsmpi ke thap 100% ak. wakakaka. ahh, disebabkn ak da mlas nk cri template yg best2, ak abaikan. hahah

seterusnye! ak klik kat new post. bila tgn da get ready kat keypad laptop ni, terkeluar ayat ni " ak nk post ape ni?" wakakaka. cam siot je! nmpk sgt ak beria. [ lalallaa ] pk punya pk, xde jugak idea nk kuar. hahha. last2, hentam sajelah. so, ak merepek je kat blog nie. [ lolololo]

Dlm duk taip menaip ni, muncul lak mslh2 yg xdpt diduga sblm ni. nk citer kat cni, mls lah. kot2 ade yg terbce blog ak ni , abeh msk paper metro xpasai2. wkakakaa. emm, biarlah ak saje yg tau. ceewwaah!
ok ok, ak bg tips la ckit. [ nak jugak ] . its about friends act. ok, dah cukup2. nmpk sgt ak nyaris2 nk terlepas ckp. lallala.

ok, ttp cter tu. skunk ni kat otak ak muncul lak pasai asignment ak yg ak xstart pape nie. ok, jap,ak pk.

subjek : web design - proposal da ade idea. tnggu nak ciap je. ok, beres!
business law - asignment tutorial , hee, haprak xwat ag. [ malasnye! next week nk anta ]
intro. to entrepreneurship - duhh, ni lg ar. 1 ape ak xphm. confius! [ tp lmbat ag submit kot ]

ok, itu slh satu asignment2 ak skunk nie. nmpk mcm xbyk kan ak cte, tp agak giler lah nk wat. hoho. bg ak, untuk sem ini, ak xsuke tiga2 subjek tu. tp mybe web design ak nk fokus up ckit. hehe. yelah, nk ade website sendiri , mst kena tau wat kan. kan2?! haha.

now, ak da pnat taip dah. panas mlm2 nie. ase2 nk mandi je. huhu. chow2!

p/s : da tukar layout, dan colour untuk tulisan. hehe.

sekian,
si kecoh boogieboogie.
Reactions: 
0 comments Links to this post

I'm Getting sick !

Sunday, May 9, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 7:58 AM
salam,

Hari ni ak dah berada kat taiping kat umah sewa ak yg bersarang tu. alahai, berat sungguh ak nk menjejak kaki kat taiping nie. napelah cuti kejap sgt. ak xpuas lngsung. dahlah kali ni ak balik tnpa laptop. btambah bosan la ak. mujur member kasi pinjam. haha.
beselah,laptop lme da uzur,msk wad la kejenye.
kali ni, selain sardin,bwang, gula,bju, pe sume, ak try lak bwak speaker dr umah.err,bkn speaker yg besar gedabak tu,speaker untuk komputer or laptop je.hek3. bkn pe, no music so bored rite. hehe. ak kalo music2 ni mmg xley dipisahkan, kalo dah dgr, mmg nk bukak kuat2, sbb 2 bwak speaker nie. haha.
ye lahh kan , kalo stress ngan prangai2 housemate, baik ak memekak je psg lgu.hoho. di waktu ptang dalam anggaran kul 5lebey ak smpi kat taiping. kali ni ayah ak hantar, ntah knp ak mls nk bwak motor nie. xlarat aihh, skit pnggang. haha. lgpon,kalo bwak, bkn ak slalu guna. hehe. so kali ni ak g class tumpang housemate ak je. at night, mmg ak bosan gler2 lah. sok stakat hari pndaftaran untuk semester bru je, mmg xde keje ak mlm2 nie. mujur ade strymyx peneman hiburan ak. haha. so bila ak on9, cm bosan lak. xde org. ajak membe ym lak, msing2 merungut broadband lmbab la, pe la. alahai, broadband kalo diikutkan bknnye bgus untuk digunakan. wat menambahkan tekanan otak je. wakakaka. so, mlm2 ni mmg ak kebluran xtau nk wt pe. adehhh.

p/s : sok nk g tgk wayang la. hihihi.

sekian,
si kecoh boogieboogie.

Reactions: 
0 comments Links to this post

apa salah ak?

Saturday, May 8, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 6:21 AM
P/S : LUAHAN HATI

apa salah ak?
terlalu mnyusahkan ke ak dlm sebuah keluarga ni?
ak sedar atas kesilapanku.
ak sedar ak tlah slh memilih untuk khidupan ak skunk.
tp, walaupon ak slh pilih ak cuba jugak untuk pgang tnggungjwb ak skunk.
walopon awal2 dulu ak pnah putus asa untuk xnk pgang tnggungjwb ni,
ak cuba jugak untuk bersabar,ak kwal segala prasaan dan fikiran dlm diri ak ni.
ternyata ianya berkesan walaupun terlalu byk dugaan , cabaran, smpi lah ak menyusahkan diri ak sendiri serta keluarga ak sendiri.
lihat,akhirnya smpi jugak ke pengakhiran tnggungjwb ak skunk nie.
ak sedar apa yg ak lalui skunk, ape yg dah ak susahkan.
walaupon sgala keputusan yg ak dpt xpnah memuaskan hati spe2.
ak xlah hbt , xlah pandai , skadar boleh thn je, tp ak dpt jugak smpi ke thap akhir ni.
xde lah ak sekadar nk tnjuk pndai je cam hangat2 tahi ayam tu je.
yg pnting ak berusaha jugak.
bgus ke xbgus ke, tp ak xde lah smpi ke tahap Zero lngsung.
pncapaian ak lulus jugak sume.
ye mmg ak sedar, walaupun ak smpi ke tahap ni, terlalu byk peristiwa2 yg melanda smpi ak terlalu byk menyusahkan org.
bab duit terutamaya,mmg itu xdpt dielakkan.
dgn tempat yg tah pape ni, sgala pngurusan yg lembab, cerewet, xkan sume tu pon slh ak??
xbleh la sumenye slh ak, jgnla smpi mengungkit2 yg sumenye slh ak.
terima je la da mmg tmpt tu mcm 2.
walaupun duit perbelanjaan cpt abeh, xleh la slh kn ak jugak.
adakah mereka 2 sume fhm situasi ak at tmpt 2?
adakah mereka tau dlm 1 hari tu ak wat pe??
adakah mereka tau dlm sminggu brp kali ak mkn??
jgnla smpi menghina , smpi menuduh yg bkn2 terhadap ak.
mereka tau ke x yg ak ni ade prasaan jugak??
sedarkah mereka yg ak sedar ape yg ak alami nie?
sedarkah mereka yg ak nie ade rasa serba slh untuk mintak itu ini?
sedarkah mereka yg ak ni fhm keadaan diorang?
tp! walaupon ak fhm , ak ade prasaan, ak berhak jugak untuk membela diri ak jugak.
dgn adenye prasaan jugak lah ak memberontak, melawan,untuk membela diri atas ap yg slh,dan atas ap jugak yg boleh menyinggungkan prasaan ak.
bknnye ak ni seorang yg xbleh ditegur.!
walopon apa yg ak mintak tu terlalu mhl, ak sedar yg mereka tu xberkemampuan, dan ak jugak xpksa mereka dgn apa yg ak nak. kalo xmampu ,ok ak phm, tp jgnla smpi mengungkit,wat ayat2 tacing,tuduh yg ak ni menyusahkan berbanding yg lain. apa benda yg dpt kat ak, kmudian rosak, jgn lah terlalu menuduh yg ak ni xpndai jge, dpt kat ak je rosak,. mslhnye brg da lama, sblm2 ni yg lain pkai, so ak mngsa yg t'akhir pkai, phm2 je la brg 2 da lama. da berzaman2, so ak la mngsanye yg t'akhir! sesedap2 je nk slhkan ak. ok, sumenye slh ak! itu yg mereka puas hati kan.!
jgn lepas ni ak berduit, dpt keje bgus,hidup ak senang, hey mcm2lah ak boleh belikan untuk mereka tu.sgala bnda yg byk ak susahkan dorg, ak boleh gnti balik lah. ko nk duit? ok ckp, ak boleh bg.tp itu semua tuhan yg tntukan. kalo rezeki ak murah, ak mampu nk bg.sebabnye, ak sedar yg ak byk susahkn dorg.
serius, mmg itu yg ak nantikan skunk, keje yg bgus, duit sentiasa ada di poket, membantu keluarga, hidup senang, ye! mmg itu yg ak nantikan. walaupun niat untuk smbung blaja ag ade, tp mmg ak patut untuk elakkanya. sbbnye, ak sedar xde spe yg mampu dan xde sape yg mampu jugak untuk lihat ak smbung blaja ag. mmg zaman skunk sumenye nk hidup mewah.hidup mewah dgn xdenye sebarang pendidikan.apa yg mereka pikirkan?jwpnnye, xde sapa mampu nk gnti duit pinjaman. hmm, mmg zaman skunk hnya berpentingkan duit, duit adalah penting dr pendidikan. mmg itu yg mereka pikirkan. duit,duit,duit! sapalah ak nk pksa mereka2 untuk ak smbung blaja ag. ketepikan lah sume itu. mmg xde apa yg perlu dipikirkan lg.
keluarga?? dlm dunia ni, mmg byk perbezaan keluarga yg dpt dilihatkan. ade yg keluarga memahami anak2nye,ade keluarga yg pnntingkan duit smpi xhiraukan anak2,ade keluarga yg terlalu mengambil brt anak2nye smpi terlalu mengawal anak2nye,ade jugak keluarga yg pecah belah, anak kesana, ibu ke sini,ayah ke situ, ade jugak keluarga yg bercerai berai,pnuh dgn dendam, pergaduhan dan mcm2 ag keluarga yg dpt dilihatkan.. bile anak2 berkwn, wujud perasaan iri hati, kecik hti, sperti ayat sebegini."wahh, bestnye ade kluarga cam si C tu, memahami, happening, xmcm keluarga ak. " sume org nk impikan keuarga yg bahagia kan.
ak bknlah nk bermadah2 kat cni, xslh nk luahkan ape yg terpendam.tp ak bersyukur dgn ape yg tuhan anugerahkan pd ak, ak masih normal, idup ak bleh dikatakan senang,ak ade benda gak nk dimkn,dipakai, ak mampu berjalan jugak. so,ak bersyukur dgn life ak. Masalah, dugaan, dtg dgn sekelip mata je.. so, kte kna lah beringat, hmmm.

gambar hiasan



akhir skali , " selamat hari ibu, mak "

sekian,
si kecoh boogieboogie.

Reactions: 
0 comments Links to this post

Pantai Yg Bernama " TELUK SENANGIN"

Posted by NusrahYusuf at 12:14 AM
salam,

Hari ni tiada aktiviti yg mnarik untuk ak buat,melainkan ak dpt pinjam netebook toshiba n broadband kakak ak . al maklum lah, hari ni merupakan hari terakhir untuk cuti semester ak. bermula esok ak akn kembali ke taiping yg btul2 s*cks kat sne. haha. dead after tomorrow ! hhheeak gelarkan gtu bknla ak nk mati sgt,mksud kata2 tu, bg ak bermula lah semester terakhir ak nti.hehhe yes! xsbr nk abis. ngee.
ok,forget about this, tujuan ak nk updates blog ni ari nie,ak nk citer pasal aktiviti yg ak buat smlm. hahah. begini citernye, pd suatu hari............

wahh2,terover lak, . smlm gian ak nk begambar n nak ambik gmbar tercapai juga..heee. brangan nk jd photographer kataka.hek3. ak g di sebuah pantai yg bernama " TELUK SENANGIN". ak xde lah g berseorangan, ak g ngan bestfren ak yg bergelaran, shashabella . ok, sesampai je kat sne, mmg sunyi sepi gler dgn angin bersepoi2.wah! org bermandi manda pon ak xnmpk sgt. ade lahh 5 6 kpala kat pntai sbelah kiri ak n ade lah dlm 7 8 kepala di pntai sebelah kanan ak. hek3, dlm hati ak ni berkata," mcm ni la syok,xdelahh tersegan2 nk brgmbar." hahha. before kami bergambar, risau2 la gak port kami ni diserang monkey2 yg kebulur tu.tp ok,line clear. hhaha. adelah dpn ckit tu kt celah2 pokok2 kat tepi jalan tu ade sebuah pyung n kerusi meja kt ctu. rupa2nye,org jual laksa ,goreng pisang sume.wahh, tertarik ak ngan goreng pisang membuatkan ak nk g beli isi pewut.haha.so,kami berjalan kaki je ikut lorong yg tersedia ade.

p/s : sempt lg ak snap gmbo si shashabella nie berjalan.ngeee.


selesai beli goreng pisang dan air untuk diminum,kami berpatah balik ke port kami untuk dilepak. ibarat nak berkelah le ni,.tp time tu, kat psir mmg penuh ngn semut api dan kerengga yg membuatkan kami xley nk duduk ,ade pokok pon xley nk duduk coz byk ngan kerengga. so,ble lak ade 2biji btu besar tp xde la bsr mne, muat2 ponggong kami je.hahah.so,kmi duk atas 2 je untuk menikmati goreng pisang td. tu pon kne mkn cpt2 coz byk semut.ngeee.selesai je mkn, ape lg! trus lah bergambar ngan posing cm pe je.haha.

*Ini antara gmbo2 yg telah kami posing.hee.

PIC 1 : shashabella

PIC 2 : boogieboogie

hah! amacam ok x kmi posing ? hehe. xdelahh smpi posing ke tahap model tu,bese2 je. sekadar mne yg mampu.hahak3. keadaan cuaca yg panas, dgn kepeluhan yg mlanda berturut serta kebluran untuk berposing,so ak sempat lak snap gmbo pmandangan yg cntik2 nie.hehe.

*Ini antara gmbo2 yg ak snap.!

1

2

3

ok byk lg pic2 yg ak amik, kalo nk tgk slanjutnye,usya2 la facebook ak. hehe. selain pic ni sume, ade gak time ak nk menggunakan self-timer melalui handphone sony ericson ak tu. hehe,nk gak wat aksi lawak ckit ngan si pendek tu.haha. ngan keadaan diri ak tergaru2 kena semut api pon boleh gak terlari2 nk posing semata2 selt-timer tu. so,saksikanla pic2 nie .hehe.

*Antara pic2 yg menggunakan self-timer .

cubaan 1 = " blh thn"

cubaan 2= " ok,cntik aksi ni"

cubaan 3= " ak tkut semut api weh"

cubaan terakhir=" smart seh !"

hehe. tgh dok posing2,tergelak, tergaru2, sedar2 dah kul 6. wah,cpt lak masa berlalu.hehe. so kepuasan hati da tersemat dlm jiwa ak,wahh ok gak gmbo2 ni sume.hehe. blog,fb, mmg mngsa utama untuk diuploadkan. haha.

ok cukup2la, xlarat ak nk updates dah. broadband pon cm sengal da nie. haha. so, enjoy ! =)

P/S : rasa cam nk tukar lgu kat blog ni la. tp lgu ape? begitu juga template profile ni.tp ak agak cerewet nk memilih. ngee.


sekian,
si kecoh boogieboogie.




Reactions: 
0 comments Links to this post

Hidup membujang with my daddy n sister :)

Thursday, May 6, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 6:23 AM
salam all's,

Minggu ni merupakan minggu last untuk cuti semester ak. after speaking untk MUET ari 2, so otak ak da aman tnpa nk pikir2 , serabut2 dah. hehe.btw, time speaking tu , ade yg ak puas hati n ade yg ak xpuas hati. majoriti ak byk ngarut je.hhaha. ok,forget it about muet. bnda da lpas.haha.

Now, di rumah skunk, ak stay ngan ayah n kakak ak je. My mom g honeymoon tuu ngan kak long ak.cheese! smpi hati tnggal ak. hehe. anyway,bkn g travel ke pe, my sis (kak ngah) ak bru je pas besalin anak nombor dua mereke.wah!! btambah ank buah ak !! mkin tua la ak. haha. tp masih bby gurl laa.mati2 ingt boy.hehe. papepon ak happy sehh !! hee. mybe la, rasa2 ak, my mom sbulan kt sne. aduhh, lmbtnye . hehe. skunk ni ak idup membujang ngan bpak ak. haha. mmg lawak lahh,bpak ak tu bknnye nk msk sgt. nk harapkan ak msk, nasi kosong je la alamatnye. hak3. sorry,abah . hee. tnpa mak ak ni, cm sunyi la plak, xde org nk bebel kat ak nie. slalunye ak la mangsa bebelan die. hak3. ayah ak lak, time mlm je, muke cm sedey je . almaklumla mak ak xde kan. hahha. asal mak ak calling2 je, ayat yg sentiasa ak dgr, " nk balik bler nie " hhahhaha. nmpk je serius ayah ak tu,upe2nye lembik jugak. hahaha. bolehla 1 hari tu, letrik xde. lglah die glisah. berkali2 call mak ak. hahha.slama idup membujang ngan ayah ak ni, nasi bungkus je la ak mkn. hmm, act,xsesedap mak ak msk. ekeke. kkakak ak 2 lak, bkn die ade umah sgt.keje dr pg smpi mlm. die nk mkn,snang je, mkn kat luar je. sgala keje uma, bju2 die,ak je lah yg bsuh.mcm ak ni tukang gaji lak kat uma.cheese! ckit pon xhiraukan keje uma. ade mse kdg2, apa slh nye bersih2kn ckit uma . sbor je lahh. nk ngadu kat abah ngan mak, xde gunenye gak. mentang2 ak adik, ak jugak yg kena nti. malas la, pe lahh. sbor je la. lbey elok mengalah n pendamkan je la. ak xde la suke nk kecoh2 sgt.

Mslh yg wat ak tetekan skunk, laptop !!! adehh,charge wayar nk terputus la . da berzaman da pon laptop tu.dr kurun ke brp ak xtaulah. so,ak tpakse off menggunakn laptop ataupon on9 sesekali.biler dipikirkan balik,dr beli charge bru,baik tukar je laptop bru.dpt netebook sedp jugak.hehhe. tp mslhnye skunk, nk menyakinkan bpak ak ni la yg payah nie.so ak kena amik masa ckit.xpon tnggu mak ak balik. hhehee. kalo lah ade netebook,hehhe. brangn sudehh ak..
so,ini netebook idaman ak. keke.lihat2!



*******************************************************



netebook lenovo idamanku


sekian,
si kecoh boogieboogie.

Reactions: 
0 comments Links to this post

Whem i'm hang out alone ??

Sunday, May 2, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 5:03 AM
SAJE2 LETAK JE~


Salam ,



hehe. wah akhirnya jejak jugak tgn ak menaip blog nie. hehe. today, im going back to taiping ! yekk, act ak meluat ngan taiping sane, xhappy pon. ak blik kejap gak, coz xabeh2 ngan benda nme MUEt ni.u know muet?? Malaysian Universities English Test !! hah, amik kao, nk jelas sgt. act, 4aribln nie ak ade speaking je. speaking je beb, amik mase 1 hari cilok hari ak ngah cuti sem nie. pe jadah tol ! ak balik awal ari ni pon coz dgr2 la group speaking ak nie nk practise kunun, tp 1 msj xbgtao pon. so, get ready je la blik awal. nti kata pe lak. hehe. so, kul 1.00 tghari tepat, ak bertolak menaiki motor ke taiping. ngan cuaca panas ak tolak. bkn ak suke tolak tngahari ni pon, ak pk tkut ptg taiping sne ujan. al maklum la , kwsn tadah air hujan kan.. so, setibanye ak kat pntai remis, mata ni wt hal lak,jalan xbyk kete, ak tgk ak sorg je kat jalan tuu. mak oi, bosan je beb. smpi mata ni tetido nie. ak cm terbang je nek mto 2. haha. skali , agak laju sgt bwak, xsedar dpn 2 ade tanda, AWAS ! ehh2 , nsib bek smpat elak, hahha. mujur xde kete blkg, kete dpn pon xde. hahaha. gelak je ak sowg2 nek moto 2. gelak sbb nk ilangkn tkut n gelabah je. wakkkaka. start kejadian tu, bru mata ak nie segar bugar. ak stop jap singgah petronas. ish, xle jd nie. await ngntuk sgt. ak g beli air 1OO plus sebotol,ngan dentyne perisa blueberry.wahh, segarnye da membasahi tekak ak nie. hehhee. so, dlm brapa minit ak truskan perjalanan ak smbil mengunyah dentyne tuu. heheh. so, xde la ngntuk sgt. hehheee.


P/S : berhati2 di jalan raya, ingtlah org yg tersayang. singgahlah ke stesen2 minyak yg berdekatan untuk menghilang kan ngantuk anda. =)


wah, ak merempit akhirnye da nk smpi ke taiping sudehh. ek eley cm la jauh sgt bunyinye.hehe. elok2 smpi je kat tembok " SELAMAT DATANG KE TAIPING" adelak mamat nie follow ak dkt gler. ape kes ko nie, nk ajak ak rempit ke. nk ngorat pon gentle la ckit. jgnla smpi nk meragut nyawa anda cik abang oi.haha. bermadah2 ak dlm hati. ni xley jd nie, so ak bertaktik untuk tpu mamat nie, ak wat2 slow moto cm gaya ak nk berhenti., hah pdn muke ko terlajak! ehh2, boleh lak ko slow ekk. ohh baik hati sngguh ko tnggu ak ekk. ok xpe. ak pecut moto ak, elok je ak potong die,bolehla die pcut follow ak ag. cheese! lantak ko ar. ak xciden ko pon sama2 xciden nti. haha. mamat tu follow ak smpi la ak belok ke simpng nk msk taman uma sewa ak tuu. hahaha, sayonara brader. thnks temankan ak td. hahaha.

[ dlm hati : BODOH TOL !!! :/ ak x respect mamat sebegitu. ]


smpi je di rumah sewa . ak rehat sebentar. ptg lak , ak hang out sorg diri gi taiping sentral. ingt nk makan kat gerai mamak pelita tu, haishh,ramai org lak. so malas lahh. ak singgah starbuck dgn tujuan nk guna intenet. dgn memesan air dark moccha ngan cheese blueberry cake, tbe2 lak charger laptop ak ni wt hal. adehh, wayar terkoyak ckit la pulak. bler on aduhyai berapi la pulak. ade asap lak 2, alamak bau asap , uishh xle jd nie, meletop 1 starbuck nie mampus ak kna byar gnti rugi. ,haha.cheese !! xle ak nk berintenet.. calling2 membe nk pinjam charger,sume pakat xblik ag.. sengal je..so,ak blah dr starbuck ak singgah mne2 kdai komputer untuk pertanyaan pasai charger nie. so, dgn ini, mmg xley diselamatkan ak kna beli charger bru. cheese !!! usha2 hrga, ohh bapak ak je bleh bntu. hahahha. dgn keadaan yg menyakitkan hati., ak singgah cyber cafe je lah. hahhaa. aman dunie. kekeke.

[ dalam hati : " biler la strymyx kat uma sewa nie nk siap dibaiki pulih.." ]


lastly, skunk ak brada di cyber cafe, dan get ready untuk beli nasi bungkus, dan otw balik uma sewa. kekekeke. =D


sekian,

si kecoh boogieboogie.
Reactions: 
0 comments Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...