Am i sick ??

Friday, April 23, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 2:02 AM
salam .


whoa !! bosan, bosan, bosan , bile menjelang cuti semester nie. duk uma je xtau lg ke mana. duhh, mmg tekanan jiwa. haha. membuta je keje , tp ade owg kata ak da gemok. whahahaa. banggaa banggaa !! tp, sejak kebelankangan nie, xsilap ak x blkg gak, da lme da ak ase, ak kerap pening2, skit pale cm ibarat ade org ktuk pale ni ngn something je. than, kerap lemah2 bdn, xbermaya,sentiasa lapar tp bile mkn xpnah abis n xrasa ape walaupon mknan tu sedap sbenanye. hmm, kepelikan btol. pling skit kepala ni apabila ak bgun dr tdor. uhh, skit siot. xlogik ak tdo lme sgt. hmm,da terngiang2 kat otak ak ni sbenanya,nk g jmpa doktor check kshtan ak ni. risau gak kot2 pnyakit ape yg wujud kat ak nie. tp, tah bile ak nk g checknye. kdg2 terpikir gak " xde pape kot". huhu. ngan family ak pon ak xgtau, lgpon dorg xkn cye ak ni sakit. dorg akn pk mudah je. so xde mknanya ak nk gtau dorg. haha. nti2 la ak check. heee.

GAMBAR HIASAN


Hari nie, ibarat terlalu bosan ak kat uma, so, ak dpt pinjam brokband kakak ak nie. hmm, da lme x on fb and updates blog nie. rindu lak. haha. kat fb, ak dpt friend request dr membe2 yg ak knal. especially, kwn2 time skula rendah dulu. wah!! terharu giler ak dorg still ingt ak. trutamanye membe yg rapat ngan ak time skula dulu. wahh da berubah2 pnampilan mereka sume. ak je yg sememeh still cm dulu. hahhaa. keadaan mmg lawak bile terkenangkn zaman budak2 dulu. haha.


GAMBAR HIASAN

Mlm ni ak kena bertolak ke taiping coz esok ak akan menghadapi exam MUET. adehh, cuak pon ade, tp maintain cool. haha. anyway, ak xamik class untuk MUET ni pon, just study sndiri je. bkn nk tunjuk lagak act, benda keadaan x mampu nk amik class. haha. ak pon just pinjam note2 dr membe yg da melepasi exam nie je. haha. kire ok la gak, study la gak. hee. btw, ak mmg malas sbenanya nk blik tepeng sne. tah xtau knp, tp mybe bosan kot. wakakkaa. mybe pas exam sok ak trus balik manjung. but im not sure yet. heee.


sekian,
si kecoh boogieboogie.
Reactions: 
0 comments Links to this post

Mimpi ngeri.. hoh !

Saturday, April 17, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 8:32 PM

salam ,

Hari nie, dlm kul 4pg, ak tjaga dr tdo dgn tkejutnya bercampurkan kekeliruan yg xhenti2. oh tidak! knp ak mimpikan die?!! betapa nyampahnye ak. walopon ak still konpius, ak cube untuk lupakn mimpi tu. urghh, nyamuk nie nk mengendeng2 ngn ak lak. ak bgn untuk bunuh ko,nyamuk! nah, amik ni, asekan air acid yg ak sembuh kat ko nie!!! yahh2!!! tp niat ak mrh ko nie,nyamuk, atas sbb ak bncikn ape ak mimpi td. sian kat ko,nyamuk. maapkan ak ;(

selesai pembunuhan nyamuk tu, ak cuba smbng tdo ag. mmg ngntuk ag ni, terlalu awal untuk ak bgun. ak beharap mimpi td xberulang lg.
Dlm kul 6.30pg,ak tjaga lg!! ohhh shitt!! knp ak mimpikan die lg!!!knp muncul muke die dlm mimpi ak nie!!uhh, adakah ak rindu die?? atau die rindu ak?? hmm,ak perhatikan hp sony ak d tepi bantal,kot2 ade msj dr die. malangnye,xde..knp ak nk tnggu msj dr die lak. xmnasabah! ingt lg ke die kat ak??hmm ak perhtikn nme die di contact list phone ak tu.perlu ke ak yg msj die?? ahhh!!! xkan!! ak xkan ckp ngn die!! kedengaran sore kucing ak mintak mkn. ak cube untuk lupakan mimpi ak td,ak g lyn kucing ak ni ag bgus.miawww2!

selesai je mslh ak ngn kucing ak td, mata ni still mengantuk ag. wt pe bgun awal, parents ak bkn ade uma pn. die g mlancong, ini pluang ak bgun late. hii3. ok, smbung tdo ngan harapan xbermimpikn lg mimpi ngeri td. zzZz.

ahhhh!!!!!!!!!!! bencinye ak!!!!!!!!!!!! tgk jam, da mencecah kul 10! ape nie!! knp mimpi die lg!!!! urghhh!!!ngan sape tah makhluk2 yg xdikenali 2.. tbe2 je wujud kat mimpi ak.. hanya sorg die je ak knal.. ak blur, betapa indahnye mimpi ak td tu.. tp,itu hanyalah sebuah mimpi.. :( ahhhh, ak da xlarat nk tdo dahh. wake up,nusz!!!

selesai je mandi pg, ak teringat td mimpi yg mengerikn td.. still tertnya2, adakah die rindu ak?? ak cube untuk msj bestfren ak tnya apakah motif mimpi 2?? jwpn dr nye, "kte yg rindukan die" ahhhh xmungkin!!!!!!!!!!!!ak xsuke jwpn tu.. tp, ade mse ak rindu die gak. cume hati ni je xnk bckp ngn die.. tah knp ye?? ak cube miscol no die.. ngn harapan die x membalas miscol ak ataupon msj ak or col ak skalipon.
tbe2, ak terlintas nk updates story bdoh nie kat blog.. dlm duk menaip, tbe2 hp ak ni berbunyi.. dgn pntas ak berlari tkut2 mak ak yg col.. skali tgk, nme dr die terpapar kat skrin phone ak ni..ahhh tdk!!! ak xnk angkat!!! 3 kali tpon ni berbunyi..bunyi terakhir, ak cube angkat. ahhh!!! betapa rindu nye sore die yg kecik tuuu.. ngan slamba je sore die bckp ngn ak, mcm xde pape berlaku je.. die just bgtau umah sewa ak ade org dtg.. ak pon gtaulahh yg uma sewa tu ade org nk btulkan pn2.. lgpon pkcik kwn ak ade.. dgn sparuh risau die bgtau.. tertanya2 ak, die still amik brtkan pasai ak??ngan sore ak yg nak xnk kuar, gelak pon seakan2 buat atau trpaksa, die diam seketika.. tbe2,

" nus masih mrajuk ag ke?? "

:: err, dahlaa, xnk pk da..;;

"hmmm. sore cm xsmangt je.. bru bgn tdo ke nie?? wtpe tu?"

:: emm, xlahhh ngah kemas2 uma nie.emm.::

"yeke? xpelahh.. sori gngu nus ye.. nk bgtau td pasai uma tu, nti kata xbgtau lak. ok la, askum"

:: ohh xpe2. thanks. wslm::

ak tringat, sblm nie ak arahkn die supaya tlg tgk2kan uma sewa ak tuu. ternyata die pgang pd janji. uhukk, hati ak btul2 sayu.. tmbh dgr sore die..:( kalo la die tau ape ak wat skunk, bercerita tntang die, apakah reaksi die agaknye.. hmmmm...
die msih syg ak ke?? die btul2 serius ngan ak lg ke?
ak still tertanya2..

hmmm..

si kecoh boogieboogie.

Reactions: 
0 comments Links to this post

Perubahan Baru ? [ thinking2] =)

Posted by NusrahYusuf at 10:44 AM
salam .

wahhh, da lme benor ak x mengupdates blog nie. heee. bkn pe, da menjelang cuti sem ni ase da malas nk lyn tenet ni. dalm otak ak ni, tau nk tdo, rehat, tgk tv n mkn je. hhahaha. rindu beb life mcm gtu. hehhee.

sejak muncul nye ak cuti sem nie, mcm2 lah story mory yg xbest n cam sial ni. pasai jantan yg xckup matang yg sentiasa wat ak kekonpiusan.haha.tp ak muak da dgn story2 gtu.. campak dlm loji je sume tu. haha. ok, skunk ak mls da nk pk2, mood nk updates blog nie pon xsmpi tahapnye pon. sparuh je nie. haha. tujuan nye ni ak nk gtao something je. act, skunk ni ak nk uji bakat2 terpendam ak. xde la hbt mne pon, ble ditelitikn,minat sbg photographer ni smakin mendadak.so, ak nk uji tahap kehebatan ak ngn photograher nie. anyway, ak xde la smpi memiliki camera nikon or canon tu. ak xmampu ag nk memilikinye.mybe one day. who knows kan? hehe. so, ak just nk uji je lu ngn hp sony ericson ak nie. bak kata org, mulakn dr bwah dulu, bru smpi ke atasnye nti.haha. lgpon, da slh satu hobi n minat, so ak nk cubakanya. hehe. untuk melihat hasilnye, kiter lihat nti. haha.

ok , untuk cuti sem ni, ak nk hang out pon cm xde mood. so, rutin harian ak duk uma je. bosan? of coz la bosan! tp da xde aktiviti nk wat,bajet pon lari so aktiviti duk uma je la. lgpon, cuti2 ni ak kne study gak. bkn pe.mmg final exam ak da lpas, tp muet xlepas ag! aduhh, cukup cuak untuk memikirannya.hmmm?? tu je la yg mampu ak ckp skunk. hanya pkataan " hmmm?" je. hahha.

lastly,
ak da xde idea ag nk ckp pe, so ak chow la ekk..
tata.

si kecoh boogieboogie
Reactions: 
0 comments Links to this post

In My Head ~~ xD

Friday, April 9, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 2:04 AM


" In my head,

I see you all over me,

In my head,

you fulfill my fantasy.

You’ll be screaming out.

In my head, it’s going down.

In my head, it’s going down.

In my head. Yeah. In my head. Oh yeah. "


"adakah anda percaya si boogieboogie telah dilamun cinta?!! hek3. apa yg dirasa oleh anda ?? heeee."


ak xmengerti ape prasaan ak skunk. dgn insan len yg ak knal , dgn hati yg ragu2 apakah prasaan insan itu terhadap ak?? smpi skunk ak xtau jwpn. apakah motif insan itu ketika berjumpa n berharap pd ak untuk melihat dirinye bermain gitar?? apakah motif beliau mengajak ak teman dirinye ketika time rehat keje?? apakah juga motif beliau bermesej2 dgn ku?? dan apakah motif beliau suruh diriku berjumpa dgnnye seketika ketika diriku berada d tmpt kerjanye??apakah sume ini!! ak xsnggup lg berhadpan dgn semua ini.tp, hanya diriku je yg mengerti dirinye,adkah die mengerti prasaan ak ni..?? da mcm2 berjanji ngan ak ,tp 1 pon ko xtunjukkan.ak bosan, ak mengalah , dan ak redha. mungkin dirimu hanya frens je dgn ak. ok?? ak cube untuk tidak beremosi. skunk , hanya frens je di antara kite.

tp, adakah diri ak skunk telah dicuri???! oh tidak !! seorang jejaka yg kacak bg ak, tnggi lampai, kurus2, tlh lme memerhatikan ak. tp adakah die btul2 jujur dgn ak??! stelah jmpa dpn2, btapa caring nye die ngan ak. ahh, tp ak xbleh kalah dng cre nye 2 je.bile kali kedua bjumpa,ok ak ase ak ble percaya kan die, tp bknla sepenuhnye. smakin hari smakin serasi, smakin hari smakin dipercayai,adakah smakin hari smakin syg?? mungkin! tp bkn spenuhnye. bru sje smakin syg atas nme sahabat.hehe. ak cube untuk memahami lg insan ini, cube ak mengenali lg insan ini. sekiranye tuhan tlh bukakn pintu ati ak ini,insya allah ~ hek3 over lak.

kerana dugaan yg melanda diri ak ini, smakin hari kematangan wujud dlm diri ak., adkah ak ble berfikir dgn serius skunk??? hmm tuhan saje yg tau. slamat tnggal nusrah ku yg dahulu dan slamat dtg nusrah ku yg baru, hehe.

cobalah untuk setia~

si kecoh boogieboogie.



Reactions: 
0 comments Links to this post

Wednesday, April 7, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 1:21 AM

adakah seorang insan yang mengerti..
apakah arti kehidupan ini…
pernah kucari arti cinta sejati
namun yang kutemui hanyalah mimpi..
suatu mimpi kosong yang tak bertepi
apakah salah hati ini
ingin memiliki sebuah cinta sejati..
apakah arti sebuah persahabatan sejati
apakah itu juga sebuah mimpi..?
jika benar,
apalah arti semua ini..
sudah banyak hari kujalani
tanpa suatu tujuan yang pasti…
semua seakan hanyalah ilusi..
ilusi yang tiada memiliki arti
namun akhirnya satu hal kusadarihanya
Tuhan yang sungguh mengerti,
tentang semua arti kehidupan ini..
kekosongan hati ini
tidak lagi diisi dengan benci..
tak ada yang lebih murni
dari kesucian cinta Ilahi

-si kecoh boogieboogie-
Reactions: 
0 comments Links to this post

Aku nak Main Gitar !

Saturday, April 3, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 3:35 AM
Salam semua ,


Di waktu petang yg cool2 ni, dgn hujan yg kdg2 lebat kdg2 gerimis wat kan ak jauh memikir.. memikir pe ak xtau lah , tp skunk ni ak memikirkan ak nak main gitar! perghh kan best kalo ak main gitar smbil menyanyi di waktu hujan2 nie. hmm, act, ak bru je pas g melantak ngan housemate ak kat train station taiping td. citer pasal makan ni td,mak oi, ak pelik tol npe lah restoran2 yg ak suke dtg slama ni xbukak ag. pelik sungguh, xkan hujan kot bukak lmbt. benda restoran bwh bumbung kot. haha. hmm,so telintas kat otak ak nk g mkn kat train station tu. skali dtg2 mintak order, wat air pon lmbat!!! nk tunggu mkn lg lahh!!! aduhai sbr je la. mujur sdap dorg masak. last, nk byar pon,terhegeh2.. 2 3 kali nk kena pnggil.aduhhh. mujur lah budak2 yg ambik pesanan tu, kalo x mngamuk 1 bdn ak. hahaha.
aduhai,ak da lari topik nie, hmm pas mkn td, trus ak ngan baby duk citer pasai band feveret kitowg. ALL AMERICAN REJECTS!! haha. benda ak xpuas hati je,coz mike pmain gitar dorg da ptong rmbut. aduhh,xrock dah. haha. ak ngan baby ni kitowg mmg angan2 tinggi nk blaja main gitar,so tah mcm ne td terlintas nk g kedai muzik nk servey tnya pasai class gitar. last2,smpi2 je kat kdai tu, org tu ckp,sbulan rm50.class sminggu skali. hmm rase mcm berbaloi, tp 1 je.. ak nk blaja ni pon tnpa pengetahuan parents ak, so ak nk pk pnjang ag.lgpon mne ak nk cri duit untuk byar yuran class tu. adoiiii!!! mcm2 ak pk skunk , cuti sem ni perlu ke ak cri keje partime???perlu ke ak mintak izin parents ak??ase2 sure dorg xbg. hmm,tensennyeee!!!!!!!!!!!!!!!
ade ke sape2 nk ajar ak main gitar?!!!!!!!!!!!! ahhhh!!!!!!!!!!.


p/s : ak perlukan seseorang untuk ajarkan ak main gitar. pleasee2!!



MIKE FROM AAR.
[ ak nak jd cm die hee ;D]



sekian,
si kecoh boogieboogie.
Reactions: 
0 comments Links to this post

Keadaan da semakin rumit. Huh!

Friday, April 2, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 10:49 AM
Hari ni xde story yg spesel2 n best2 pon. hee. class xde, mmg late gilerlah ak bgun. perghh. lg lama ak bgun lg lah skit2 bdn ak. hehe. tp nk wat cm ne,nk bg mata ni puas2 tdo, ak bgun je la smpi tngahari. haha. cume pas lunch td, ade la ckit babak2 ketidakpuashatian ak kat sorg housemate ak ni. hmm, ala spe ag, yg kerap kuar balik lewat2 tu. so ak tegur la ckit dgn cara elok ape yg ak xpuas hati. act, bkn ak sowg je yg tegur, housemate ak yg len pon same. hmm die pon sedar,cume die xberingat je. bg ak die ni xdelah sesosial mne, cume xberingat je. tp bile ditegur dgn cre elok, die xde lah beremosi sgt. haha. tp, kalo pas ni die wat lg, xde bg muke2 dah. sound deret je. haha. act,ak xdelah baik mne, ade gak menipu mak bpak ak sendiri, tp xdelah smpi melibatkan kwn2. menipu tu kan berdosa.hee. then, nk cpel ke, nk kuar same2 ke, ak xksh mne, xjeles pon. tp tlg lah beringat ckit, nk kuar mlm pon jgnla smpi balik lewat2 smpi kul 5 6 pg. malu kot jiran2 nmpk.hmm, mujurlah ak da tegur die, xde la ak nk pikir bkn2 kat die. tekanan ak pon da berkurang. hehe. da la nk final exam next week nie.



********************************************************



GAMBAR HIASAN

Citer pasai final exam ni lak , pas mghrib td, ak usya jap slip exam ak. duhh! 1st day pd hari isnin ni, jam pkul 9.00pg , mak oi!! introduction and managerial accounting kot!! ok, ak usya siling jap, then, bce lg skali untuk 1st day nye subjek. duhh!! mmg account!! shit! terketar2 lutut ak. haha. trus ak get ready untuk study subjek tu. hmm, ok, keadaan pon tenang, serabut pon xde lah serabut mne, bab kira2 lak, xde lah runsing mne, tp yg membuat kan ak serabut n runsing2 ni, agak susah kot untuk ak menghafal stiap kotak2 n jalan kirenye n nme2 bg jalan kire tu dlm bab belanjawan. byk kot!!aduhh, kalo ak tau pon , nk wat kira2nye,mmg xde mslh bg ak. tp!! kalo ak xingat,jalan kiranye tunggang langgang lah alamatnye. adehh, god,pleasee help me!! huk3.

ak berharap, mintak2 lah , ak boleh jwb soalan2 tu pd hari exam tu nti. amin~ pd korg2 sume, doa2kanlah untuk ak ek.





sekian,

si kecoh boogieboogie.


Reactions: 
0 comments Links to this post

Anda percaya pada sahabat anda ?

Thursday, April 1, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 11:26 AM
Hari ni awal2 pg ak ade class untuk menghadapi test managing and technology. tp class start late ckit dr yg biasa, kul 10.30pg. sume housemate ak kelewatan bgn hari nie. mujur xterlajak dr kul 10.30pg tu. yg ak pon mmg btul2 pelik dr smalam ag knp ak xsedar bunyi alarm. di lihat balik kat skrin hp sony ericson w580i ak tu yg mmg btul2 da hampeh skunk,ok je di set kan alarm. haish plik tol la. bgun2 je cam bese lah, ak la yg pling late skali mandi. ak xksh pon n xnk nk berebut2,lgpon ak siap kejap je,xde nak mekap2 nie. simple jep. hek3. tp ak lihat jam da nk mencecah kul 10, tercabar la gak , da lah umah jauh nk ke kolej. tah sape tah mandi lmbt sgt. tgk2, ohh syida tu yg berada kat toilet skunk.hampeh. kat kerusi meja mkn lak yg berdekatan kat toilet tu , ak nmpk muke kebengangan si baby tu. sah! die xmndi ag. ape nie?!!! da late ni kot, phm2 la ckit kami xmandi ag , da tau da lewat tlgla mandi cpt ckit. haish!!! angin 1 bdn ak pg2 nie. nti ditegur mula lah wat muke seposen . ati kering sungguh, jwpn yg diberi mmg menyakitkan hati. cntoh : " xtao ar. " grrrrr.. tercabar ak mcm nie!! then, bile time ak da abih mandi nk siap2 , time tu la die da siap n start enjin kete xsbr2 nk g. adehh, kelam kbut la ak!! cam sial~! itupun td, mujur test xbermula ag. huh! sengal~


**************************************************



Selepas class td , pewut pon da kenyang , tp ! hidung ak ni lak bermasalah. adehh. cam bese ar , nk kata resedung cam selesema . nk kata selesema cam resedung. hish, tensen tol.bygkan test kat class td pon ak xley fokus nk jwb. bersin je byk kali. da la bunyi ak bersin ni cam lawak je. msti muke cam da jd lembu da.haha. kalo la Dr.House ble rawat ak time tu.kih3. ptg ni lak , hujan tuwun dgn lebatnye, fuhh sejuk beb. so, ak pon berkeputusan untuk membuat aktiviti yg slalu korg buat, tau x pe die??..pe ag.. TIDOR ar!! haha. sebelum nak tidor tuu , ak pekena dulu ubat resedung membe ak . harap2 bekesan la bile ak bgn nti. hik3. skali mkn ambik ko!! mmg hayal trus tetidor ! wahahaha. ak pon tidor mmg cam tidor mampus lah, xsedar pe dah, bunyi bom meletop pon ak ase xsedar gak, kah3. tidor punye tidor, kul 7 ak terjaga. mak oi lama gak ak tidor. mmg selesa lah tidor time hujan2 lebat. haha. oh yer, hidung ak pon xseteruk cam td.
Pas solat maghrib , hehe, ak terpandang iklan kat tv, uishhh, sedapnye KFC . dpt pekena ni sodap aih. ak pon jeling2 kat fatihah yg mmg kuat mkn. ajak ar trus , smbil 2 terlintas nk g tgk wyang cter evolusi Kl drift. haha . cam bese, pinjam kete syida n bwak skali baby n fatihah g taiping sentral . syida cam bese lah , aktiviti die ngan sekian2. tetttt! . dlm kul 9.30, kami bertolak, n tempah tiket wayang kul 11.20pm. haha. bkn slalu blik lewat kan. hhehe. akhirnye tiba lah kami kat KFC tu.. haha. sempat ag posing .

IMAGE 1
ak xsnap gmbo byk mne pon. tp ak xtau npe ak snap gmbo botol2 sos nie. hek3.


IMAGE 2

Setelah pewut sudah pon merasa kenyang, trus meneruskn perjalanan kami ke panggung wayang. best giler cter evolusi KL drift tu. sedey pon ade. hehe. tp babak2 yg aeron aziz ngan shaheizy tu mmg best . lawak tol dorg ckap cina ke siam ke ak pon xtau. hak3. tp mmg enjoy! pas puas menonton wayang, kami xtau mne lg destinasi kami, so pusing2 tepeng je la. tp keadaan menjadi bengang apabila niat kami untuk menskodeng seseorg xmembantu. hmm sape tu malas la ak nk cter. so ak gelarkan die S je la. agak2 mne lah die g mlm2 bute nie ek. hmm kami try col die,tp kata2 die seakan2 memperli ak skit.ape ni beb! ak x seteruk ko k, so, jgn nak sama2kan ak. ak ngaku ak balik lewat gak kdg2, tp ak xmcm ko! ak g pon berteman n bgtau ak nak g mne. xmcm ko,kuar tnpa habaq pape. cam sengal! ko ingt ak geng ngan ko nk balik lewat2. bodoh! ak ade akal k. ak ade sebab gak kuar wat pe lewat2. kalo ko??! bikin pe?! huh! skit ati la, itupun ko suwuh ak ngan yg len2 subahat untuk tpu sape2 yg ko 2 slalu lewat2 balik. ingt kitowg tunggul ke nk ikut ckp ko. ngan mak2 ko skali nk tpu,anak jenis pe ko nie!! sudahlah weh , dlm diam2 ko nie ubi berisi tau x! hipokrit nk mampus!! jgn berangan la yg ko tu anak yg baik! kwn yg baik! ingt diam2 ko tu, owg ble pecayakan ko ke! busuk tau x hati ko tu.

Harap maaflah kalo ak tiba2 sebegini jdnye. tensen kot kalo da dipermainkan n dipergunakan kwn sendiri, sure korg pon bengang kan. hmm.

sekian, si kecoh boogieboogie.













Reactions: 
1 comments Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...