opocot mak kau !!! ^0^ ngeee.

Thursday, June 17, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 12:02 AM
salam sume,


Pe kabo anda yg membaca blog saya ni ? ada sht kah ? haha.
alang2, dok tgh melihat2, menjeling2 tu , meh makcik nak citer satu citer ni . hak3.
[ sape ygbaca tu, thanks la byk2 ek. senyuman manis untuk anda. (= ]
citer ni berlakunye pd hari semalam pd tanggal 16 aribln hari rabu. xde la best and hangat mne citer ni, tp bg ak citer ni btul2 wat ak terkezut giler2.
Pd hari smalam, after class web design ptg smalam, dlm anggaran pkul 5 ptg gtu ak stay lg at kolej coz ade latihan kesatria (kawad) . so, disebabkan dgn cuaca yg x menentu, hujan renyai2 yg x seberapa nk lebat, ak conpius sama ade latihan kesatria ditundakan atau tidak. so, atas persetujuan rakan2 ak jugak, ak tnggu je la kat kolej tu. melihatkan classmate ak kesana kemari di area kolej x berangkat2 lg pulang ke rumah, ak pon serba salah nk pulang. hehe.


Dlm duk menunggu tu, ak bersama2 rakan2 housemate ak bergerak menuju ke koperasi hostel untuk membeli air kotak atau keropok2 untuk mengalas perut yg sedang xseberapa nk lapar ni. haha. so, kami bergegas ke koperasi dgn menaiki kereta syida [ slh sorang housemate ak ] supaya keretanya boleh parking ke tempat yg berdekatan dgn lokasi latihan kesatria. malas nk berjalan jauh katakan. biasalah pompuan. hihi.

Sesampai je and selesai parking di tempat parking hostel yg berdekatan dgn koperasi tu, kami pon bergegas untuk membeli air dan keropok smbil mengunyah2 dan bersantai di dlm kereta. nak duduk kat port lain pon ade org ramai, so kereta lah port kami. ramai bkn sbb ade student2 junior ke , dak kursus ke, tp merupakan orang yg menjalankan kerja menggali tanah dgn lori korek tanah kat area2 pokok dpn koperasi tu. haish, pelik gak ak, apsal dorang gali tanah tu wat lubang dlm giler. nk tanam kucing pon xkan sedalam tu. xkan org kot. huish,bhaya tu. haha. mcm2 ak pk. so, disbabkan ak mls pk n tgk, ak pon menyembang2 smbil mengunyah kropok di dlm kereta. tbe2 !!!, ade stu bunyi yg ak tkut sgt2, bunyi mcm seakan2 petir+guruh, " opocot mak kau !!!! bunyi pe 2 weh?!!" elok je ak pndang blakang kereta, " wehh!!! pokok tumbang!!!" kelam kabut kami keluar dr kereta untuk melihat kejadian pokok tumbang tu. bolehla gak dikatakan pokok yg besar dgn ranting2 yg tebal dan banyak. tp,bkn stakat pokok je yg tumbang, malah, tlah merosakan bumbung koperasi serta port yg kami nk duduk td. mujur kami x duduk kat ctu td, kalo x ak pon penyek nti. haha. orang2 bersekumpulan yg duduk kat port tu pon td sempat lari untuk selamatkan diri dr terhempap bumbung dan pokok tumbang tu.
walaupon bunyi nye xseberapa, tp melihat bumbung yg penyek serta pokok yg besar,dpn mata ak sendiri, rasa mcm takut and ngeri je. kereta yg kami parking pon ckit je lg nk berdekatan ngan tempat kejadian. haha. dlm hati ak, agak2 la pon nk gali lubang pon. haha.

so, sempat jugak ak snap pic kejadian tu , and ni antara pic2 yg ak snap smalm.


*pokok tumbang yg meretakkan bumbung koperasi hostel.

*di bwah bumbung yg retak tersebut, merupakan port yg kami nk duduk tp tlah diduduki oleh skumpulan budak kursus yg sempat slmatkan diri.

*terdapat beberapa retakan di dinding berdekatan bilik hostel di atas yg boleh mendatangkan bahaya di hostel tersebut.



*Proses penggalian tanah dihentikan.

Selesai je puas melihat kejdian tu, kami diarahkan supaya parking kereta di tempat lain atas proses pembaik pulih yg ingin dilakukan oleh mereka. so, setakat ni je yg ak mampu story kat korang, waktu pon dah x mengizinkan ak untuk terus bercerita, so, bye2 la yek. hihi.

sekian,

si kecoh boogieboogie.

Reactions: 
0 comments Links to this post

Tema Black & white ?

Sunday, June 13, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 8:53 AM

salam ,


sungguh lme x update blog .
hehe . mmg itu pembuka kata biler setiap kali ak ade mood nk update blog. haha.
title untuk blog ak kali ini , " tema black & white ? "
tau x kome, motif ape tema ini ? hek3.
act, gini kisahnye ...
pada tanggal 14 aribulan 6 ini, kolej ak telah mengadakan hari anugerah bg student2 yg cmerlang . wah, cmerlang ke~
haha. so, ade la dinner2 ckit .

alkisahnye, para2 mpp [ MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR ] yg terlibat ini , telah merancang la kunun, nk wat gempak2 ckit. so, deme2 ni nk bertemakan agar semua plajar2 yg lain diwajibkan untuk memakai pakaian yg berwarnakan HITAM & PUTIH.
Persoalannye, ak xde lah nk merungut sgt bab2 warna cam gini .
bg ak, pakaian2 ak ade la jugak warne sebegitu . dah mmg itu peberet kaler ak. hik3.
dan persoalannye skunk, ak da muak tgk pakaian2 yg ak ade skunk ni so, tertimbullah ckit ketensenan tu. haha. poyo je kan.
ak tgk , rakan2 yg lain, sbuk je membusykan diri duk merungut2, tensen2, nk pkai bju ape nti.
alahai kome, kata style mlm tu casual, lantak kome ler nk pkai bju ape. pkai je lah bju kome2 g class tu. hak3. alahai ak pon. kata owg, diri sendiri pon serupa jugee. hak3.

Satu hari pda hari anugerah tersebut, pd tanggal 13 aribln, time tu rakan2 yg lain, sbuk mengajak nk pergi membeli bju. ade yg nk pergi cri kasut. ade juge yg nk pergi cri suar. ak pon, berniat nk juga cri bju. tp, memikirkan bajet, ak cuba untuk mengabaikannya. hehe.
sesampai je di taiping sentral destinasi kami, 2 3 4 kali duk pusing2, mengusya2 kedai2 yg menarik perhatian, agar ade ke tidak mangsa2 yg perlu dibeli. haha . smbil berjalan2, ade le juge muka2 student kolej multimedia ini. hai, sbuk mencari bju untuk mlm esok ke. hak3. ak tgk, ade yg menyorok2 bju yg dorg beli, xmau ngaku lah 2 beli bju untuk malam tersebut. haha .
smpai di satu kedai ni, mata ak tertumpu kat satu patung. kata2 yg terkeluar dr mulut ak, " wah! smart ar cardegan ni. nk2!! " adoy, terus kaki ak melangkah msuk kat kedai tu. hak3.
sesampai je kat area cardegan itu disusun, ak usya harga dulu. wahhh, rm30 something ?! tbe2 satu suara muncul. " ade less dik 2%, rm28 dik ."
eh2, sbuk la kakak ni . dr mne dtg pon ak xtao. ak berkata" 2% je? ala kak, alang2 bg je la rm25 , kak? hehe." ternyata kakak tu xmau trima bodekan ak tu. pikir la punya pikir, kuar msuk kuar msuk dr kedai tu, naluri ak mengatakan , " wahai cik nusrah, engkau beli je la cardegan tu. mmg sesuai ngn engkau . berbaloi-baloi~" wakakakkaa. ak gelak sendirian.
last2, dr ak duk rungsing, baik ak beli. akhirnye, ak beli jugak. wahahhaa, berbaloi-baloi~ [ biler kuar dr kedai tu ] hik3.

sesampai di rumah, smbil usya2 cardegan tu, ak berkata " harap2 lah dinner esok menjelang dgn lmbatnye.. hmmm~~~

aku suke style simple gini je. hee.



sekian,

si kecoh boogieboogie.
Reactions: 
0 comments Links to this post

AkU Tetap Lah JUgak Aku ^^

Sunday, June 6, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 1:14 AM
Aku...
hanyalah seorang anak manusia..
yang tersedak hening di tengah hempasan dimensi kehidupan.
Aku...
hanyalah sebingkai raga berbentuk..
yang terarak sendu di antara hujatan angin masa..
Aku...
hanyalah sebilah sukma kelabu..
yang menyayat halus tirai harmoni di dalam kebisuan bumi.
Aku...
hanyalah sepenggal kata yang rapuh..
yang coba tuk merangkai letih di atas bait-bait rindu melodi jiwa..
Aku...
hanyalah seonggok hampa yang mencoba tuk lukiskan angan di bawah derai naungan perasaan.
Aku...
hanyalah aku..
yang slalu mencipta secercah gambaran hakikat diriku..
Ya, itulah aku...
yang selalu terpaung riuh, mendulang arakan rinai beribu pertanyaan.
Apakah tujuan dan arti hidupku yang sesungguhnya?
Diriku terus bertanya-tanya kepada hati kecilku...
Hingga akhirnya kini telah kutemukan satu tujuan pasti..
yang kan menyapu bersih segenap rona perjalanan hidupku dan takkan pernah lekang oleh waktu sekalipun...
Ya.... menggapai cinta sejatiku.... ^_^ ....
Reactions: 
0 comments Links to this post

cari duit melalui intenet ? and hari perpisahan ?

Wednesday, June 2, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 8:02 AM
salam,




yoo !!finally, terbukak gak hati nk update blog nie. hehe. before ni malas and xde mood nk update. haha. truk kan? kalo ko kata ak teruk, pe mslh ko? hahha. gurau jak , babe. hee. kali ni, ak gtau something yg boleh menghiburkn hati ak skit, skit je xbyk. citer yg sedey2 tensen2 malas lak ak update kt cni, jtuhkan air muka ak adalah. anyway, kalo bleh citer yg mendatangkan mood ak yg ak nk update skunk. hahah.
alkisahnye begini, hari tu, entah bila ekk, 3hari lepas kot. ak duk online2 kat facebook. ntah cmne , kat inbox facebook ak ade someone duk offer beria kat ak suwuh cri duit hanya dgn harga rm10 je.. act, susah untuk ak percaya benda2 mcm ni, tp biler diselidik2 kat web yg die promote tu,cam berminat lak ak nk join. bila dipikirkan balik , kalo ak join pon, kot2 kena tipu ke pe, rm10 je pon duit ak terbang. hahha. so, dgn hati terbuka, ak nk join benda tu. just nk try je kot2 la lepas ni kat bank ak duit msk2 je. rm10 kalo dpt 10 orang da seratus. haha. hanya cri org je untuk promote and dptkan duit. hehe. so ak mencuba.
hari ni pada masa pukul 9.10pm ak g ke maybank untuk bank in duit kat penaja yg taja ak untuk join benda ni. ak just waiting untuk update akaun ak untuk begelar penaja pulak. hahah. harap2 lah ak kaya selepas ni.insya allah. hahaha.



ok, tutup citer tu, slaen citer tu yg menarik phatian ak untuk update blog ni, ade satu al kisah yg wat ak terhibur la jugak. hehe. coursemates ak ni, nk wat event untuk hari perpisahan kitowang after semester last ni.so, nk x nak kena la join jugak. yelah kan, bak kata mereka lepas ni dah ssh nk jumpa dah. hik3. wat ak tergelak je. lalalaa. so, yg menetapkan cadangan ni, adalah dak laki 1 group class kitowang ni yg mencadangkan. smpi2 stress2 ak tgk dorg mengajak. yg lain bg ak, cam endah x endah je. ade yg sokong, ade yg mcm nak xnak,ada gak yg mcm blur2 je ak tgk. hahaha. pelik sungguh. so, bg ak , ak tergolong dlm group yg nak x nak tu kot. hak3. finally, fikir punya fikir, ak pon berhasrat dan bertekad untuk join.lalala. bkn pe, tgk details ni yek. hehe





LOKASI : chalet at Teluk Senangin, segari, perak.


DATE : 10 julai 2010.


TIME : sabtu pg.what's time, i dnt know!


GROUP : DMG2 july intake.




haha,itu je la pon yg ak tau. sgala details yg lengkap ak xtau lak. coz skunk ni dlm pbincangan program n games pe yg dorg nk wat. hahah. duit pon dorg dah kutip. siap nk wat tshirt ag.haha.transport lak, sape yg ade kereta tu tumpang2 je la. sewa bas bajet lebey lak tmpat dkt je ngan kolej. hahaha. adalah dlm 1jam lebey gtu. hehe. biler wat pbincangan at class siang td cam xsbr lak nk menanti hari event tu. walaupon di tempat yg dkt ngan kampung halaman ak , tempat yg bese ak lepak2, at least pasti meriah bersama2 kawan2 yg dtg dr jauh. bleh ak promote tempat ak lahir ni. hahaha. wah! over lak. hehhe. well , smangat sngguh, pk exam dulu kwn2 bru enjoy! hahaha
p/s : tujukan wajah smiley ak pd coursemates ak. well, korg terbaek ! hee.^^




DMG2 terbaek !

Reactions: 
0 comments Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...