Hari yg Bercelaru dan Berlagu2. hehe.

Wednesday, March 31, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 12:02 PM
Salam ,

Si kecoh boogieboogie da mule nak berkecoh pd hari ni. hek3. Hari ni, ak ponteng class pg! yeeha ! haha.

Happy ek ak. truk tol. act , bkn ak sowg je , mmg pakat ngan housemate ak. hiii. smlm lecture bgtao nk wat test untk ptg je, last2 dpt tao nk wat class ag pd pg ari ni. adehh, pnat kot. bygkan korg tdo lewat2, kerap lak 2, then kena bgun awal2 pg. sure korg liat kan. hik2. tp mlm smalam nye , tlintas gak nk bgn pg,i mean just tersedar je, kot2 ak rajin nak g class akaun tuu . ne tao kan. tp haram jadah !! bunyi alarm ak setkan pon xterdengar. pelik aih !! slalu ak snang tjaga bunyi alarm. haha. so ak terjaga pd kul 10 pg.tgk sume pakat tdo td, ak pon da terlajak tdo, pe ag , xlepas pluang untuk smbung tdo blik. haha. dalam hati berkata " emm, bkn slalu ponteng , nti ptg lah g. " hahaha. truk kan ak. kul 12 ak bgn wehh !! haha. itupon terjaga coz dpt pnggilan dr kak wani . yg merupakn slah sorg classmate ak. die dtg pe ag, phm2 je a, nak pinjam motor. hmm , bg je laa. lgpon kerap ujan skunk , nk p classz pon malas nk bwak motor.hhaha.



*** *******************************************************


3.00pm.



nk dekat waktu ni, ak bersiap2 untuk g class . ade la gak cam bad mood ngan slh sorg housemate ak. pasai pe pon ak xtau. hahah. tett! abaikan. hihi. so , kat class ak xde mengeluh mne nk wat n study akaun nie. bole dikatakan enjoy la gak wt kire2 yg feninkan pale. hihi. class tamat dgn jayanye n pas class p beli nasi bungkus untuk alas pewut before nk g class untuk test akaun mlm krg. nyummm2 setibanye d rumah . hehhee.

ptg tu , dok tgh mam, ade msj dr Mr. Nice, ajak join g tgk die jamming kat kamunting,taiping. hmm ragu2 gak ak, kul 11 mlm katanye. ok , ak g je a, lgpon ak mmg nk tgk die jamming , pe slh g kejap je pon. so , ak plan nk ajak teman fatihah(slh sorg housemata ak) untuk temankan ak. hehehe. ok, waiting untuk g class mlm sat g.




*****************************************************







8.30p.m

Mlm ni ak g class bertiga ngan housemate ak, bkn berempat. hmm, ak diberi tugas untuk drive kete syida. bkn pe, td ptg die kuar sat ngn someone le 2. then, nti trus p class same2 trus. haha. dpt bwak kete , ak pecut je a ke kolej. haha. ak mne geti bwak slow2. drift katakan.cewwahh!! membe2 ak happy je dlm 15minit smpi. kalo la syida tu yg bwak , 25 minit asenye.wahh! pndai2 lak ak.wakakkaka. kat class, test, urghhh mmg bercelaruu. 2jam diberi untuk menjwb test. smpi kul 10.30pm la maknanye. adehhh! mne aci!! act, bkn ak nk balik cpt pon, bg ak mase xckup untuk ak jwb soalan2 yg feninkan pale ak. ok, ak beserah n wat je la soalan2 tu sume. hmm , first ak ok je, bleh wat. tp jenis ak wat kira2 ni ak mmg xle nk wat laju or cpt2. ak mmg x jeles lngsung kalo org wat lg cpt dr ak. hahaha. benda jenis ak , nk picit kalkulator yg kerap salah tuu. nk tkan 2 g tekan 4. mne x slh jwpn. tgk jwpn membe len , ak pon " wehhh asal ko dpt 2 lak? slh ttuu.. ak dpt len " membe ak xpuas ati , ak pon try picit len, tgk2 mmg ak slh. hahaha. ase cam nk je ggit2 meja tuu. hahha.
Bile mase nk tmat , ak tgk ramai da yg hantar, ak je lmbat. kelam kabut ak! time 2 la nk bercelaru. soalan pon 3 soalan je, tp kirenye2 blambak , nak wat kotak ag , adehh tu la y memakan masa ak. tgk2 ak je y xsiap ag, sume yg stay kat ctu pakat bg galakan suwuh ak cpt. nk tkan kalkulator pon asyik slh. lg dpt sorakan mcm tu lg ak kelam kabut. adehhh. lecture lak duk kire2 mase. cukup2 mase je ak da siap. nak garis2 wat kotak pon xsempat.tulisan lg cam haprak. hak3. membe2 ak gelak je , ngan gelagat ak lg. haha. peh 2, ble lak ak berlari g anta ngan bwak sehelai kertas untuk jwpn soalan terakhir je. yg kertas jwpn soalan sblmnye ak x stapler kan n tnggal je. smpi kat dpn membe ak pnggil smbil tergelak ckp kertas tertinggal. ak pe ag, gelak2 smbil nk nangis. mmg celaru giler la!!! hak3. akhirnye, smpi juge kertas jwpn ak kat lecture tuu. hahaha, ak xsuke keadaan ak kelam lbut n celaru cam gtu. adehhh.


*****************************************************


11.00p.m


pas class td, ak stay jap kat uma. kul 11 je , ak dpt msj dr Mr.Nice suwuh gerak ke studio skunk. ok, ak pon gerak la ke melastik bintang studio. smpi2 je sana, adehh, sgan lak nk msk. haha. skali da msk, wahh cam best je studio nie. then , dorg pon da start jamming, perghhh bingit tlinga ak!! tp mmg best n enjoy. ak pon mengeluarkan hp ak untuk merakam dorg2 ni dgn muke sememeh dorg. hehhe. 1st time kot ak jmpa ahli band yg len , so agak segan ckit la. tp dorg mmg nice. hehe. so , saksikan la dorg men , harap maaf ckit keadaan yg gelap gulita. turut juga, vokalis dorg xbpe nk nyanyi coz skit tekak. hee

video

Jamming dorg xsmpi berjam2 sgt. 1 jam je pon dorg tempah. coz band len lak nk perform. lgpon dorg ni just practese untuk lgu bru dorg yg bru wat ni. mmg best la lgu dorg nie. hehe. then , Mr.Nice n the gang ajak follow skali g mnum . ak usya jam menunjukkan da pkul nk dkt2 kul 1pg gtu. hmm disebabkn dorg ckp kejap je, ak pon ikut je la. kitowg g mnum kat kdai mamak yg berdekatan . dgn pesan milo ais , mcm2 ak dgr dorg sembang pasai band dorg ni. rupa2nye jumaat ni dorg p KL ade ptandingan. haha. ble menang ke?wakkaa. mcm2 la kitowg sembang. ngan lawak dorg ag, adehhh. hehe. dlm kul 1.45 dorg nk gerak da balik , ok ak pon mengundurkan diri jugee. hahaha. bwak kete otw balik terngiang2 lgu dorg men kat minda ak nie. hahaha. enjoy beb ! ilang celaru ak wat test td. hehhe.

smpai2 uma , ak usya facebook jap, upload video dorg, then updates blog ni. skunk pon da kul 4.35pg. hoh!! naik tkezut ak. sok kul 10pg ade class. hmm. liat la ak nti. kehh3.




sekian,

si kecoh boogieboogie.


Reactions: 
0 comments Links to this post

Pergi ~~

Tuesday, March 30, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 8:48 AM
GAMBAR HIASAN

Sayu terpisah hikayat indah kini hanya tinggal,
sejarah
berhembus angin rindu begitu nyamannya terhiduwangian kasihmu,
hujan lebat mencurah kini bagaikan tiada henti,
kaulah laguku kau irama terindah,
tak lagi kudengari,
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata,
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa,
apa pun kata mereka biarkan kenangan berbunga di ranting usia

sekian,
si kecoh boogieboogie.


p/s : dalam dilema , cube untuk menyedihkan diri. hek3.


Reactions: 
0 comments Links to this post

Bikin Ku Palat Sajee

Posted by NusrahYusuf at 4:38 AM


Urghh ! hari ni ak xtao npe ak tensen2 sgt smpi cam ase nk mengeluarkan kata2 yg kurang enak d dgr. hoho.
smlm kul 5pg ak tdo .ak terpikir gak , mybe itu slah satu puncanye ak bad mood.hik3 (sape suwuh tdo late?) pg ni class,ak xtau lak class start kul 9 or 9.30? Mmg agak liat giler nak bgun!! smpi terpikir n termenung sejenak nak g class or nak ponteng??mmg xde benda lain ak nak pk kalo bgn tdo nak g class. huahua. truk kan?? ( ko angguk siap!)
wahaha. duk merungut2 ngan housemate ak, kputusan d tetapkan , so, ak g class~hehe.bkn pe, nak dkt final exam kot. rugi tnggal class. tol x?!! ( pesanan ditujukan pd anda juge yg nk smbung blaja) hek3. hari ni g xclass ak malas nak merempit , so ak tumpang kete housemate ak.
haishh, tah nape kat kete ak diam membisu n xde mood nk ckp2 ngan membe2 ak nie.ase cam nak maki pon ade. huahuaa. (x pasai2 lak kan?) tettt ! kat class lak ,ngan blaja akaun lg wat ak cam nak penampar org ade a . stress sungguh. mmg ak kuar kata2 b****sh**t, F**k, D*mn, n mcm2 la.
ase cam nk maki2 sume dak2 class ak. hhahhahaa. tah kena angin ape tah ak nie!!
wakakka. bile tersedar pe motif ak wat sume ni, cam lawak pon ade ! wakkaka


P/S : walopon keadaan ak mrh2 ari ni, pe yg ak blaja kat class akaun pg td, ble la gak msk dlm otak ak. ( bgus gak ek blaja smbil mrh2 ni) hehee.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Apabila tengahari menjelang tbe , after class , ak ngan housmate2 ak nak g lunch kat GARUDA. [ nme pnggilan sebuah restoran ] kat pekan taiping. err, act, ak xtau lak nape dorg pnggil restoran 2 ngn nama sebegitu. pelik pon ade. smpi skunk ak xtau jwpn tu. pdahal nama restoran tu nama dr seorang makcik tuan empunya restoran tu je. memandai2 je dorg ni . haha. tp, bila g lunch kat ctu je, xde muke2 lain ak nk tgk. balik2 muke dak class ak je. huahua. da cam jd class kedua kitowg. haha.
class mkn! huahuahua. bila pewut sudah kenyang , ati sudah tenang, kami bkeputusn malas nk balik uma sewa, coz wktu ptg nti,class yg sma jugak maseh wujud. so da alang2 nak dkt2 kui 2, lepak2 je la kat hostel tumpang bilik membe yg stay kat ctu. haha.
bile da berada kat hostel , ak dpt tau sape2 yg xdtg LATIHAN KESATRIA [ merupakan latihan kawad kat kolej ] semalam ngan kelmarin kena anta surat kiriman rasmi kat slh sorg lecture yg ajar kitowg kawad tu. adoyyy ! ak mmg anti giler kesatria ni. cam pe je!! letih kot, ak ponteng pon coz xlarat class full. adehhh., xpasai2 kena wat gak surat tpu bg alasan yg munasabah ak ase. hehe.

surat yg ditulis oleh ak

Jenuh gak ak nak pk alasan ape yg ak nak bg. hik3. tett! xperlu lah ak ase bgtau alasan pe ek. hek3. jatuh imej ak! wakkakaa. bila nk otw g class ptg tu, ak dpt tau lecture yg perlu ak bg surat ni xde , so ak dgn sukarela je mintak tlg serah kan kat guard yg jge suwuh bg kat en.faizul tuu. hehehe. so xde la ak nak menghadap muke en.faizul tuu.hahaha. lega ~ so, ak g ke class dgn ati yg btul2 nak blaja. yeke?? tett ! hahaha. perghhh ! nak naik pecah ak wat akaun nie . adehhh, da la ptg , ujan lak tuu , ak pk nk blik , rht n tdo je kat uma !! aduhhh, fenin2 pale ak nie. tammat je class 2 , mmg nek lapor ak d watnyee. asyik memanggil2 je pwut ni. " nak makan ! nak makan ! " ehh cam tuu ke?? tah laa.. tett! hahhaa.

Dgn ini , berakhirlah citer ak untuk hari nie..

sekian, si kecoh boogieboogie





Reactions: 
0 comments Links to this post

Malam yg sepi

Monday, March 29, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 1:03 PM

huarhh! kenantukan melanda diriku .
Mane x nye , skunk ni kui 4.12pg kot pd tanggal 30 aribln 3. hii3.
bkn ak xnk tdo wehh. tp ak ase cam nak memenatkn mata lak.
td ptg da puas tdo kot.kiki.
tp,cm ne lak class kul 9pg jap g??

ekeke, jwpnnye , lu pkir la sendiri! haha.
hmm,ari ni ak cam blur2 je, nk study pon xde mood. malas.
td pon pasai jnji ak ngan mr.nice nk g tgk die jammin pon tebantot.
die pon blik keje lewat malas ak nk tnggu. tett! abaikan cte 2.
y pnting ak xjd g! huahuaa..
korg tau ke ak xtdo ni wt pe??
pe! ingt ak ni ulat buku ke. muke ak nk study.
xkot?ikiki.

act,ak lyn tenet je.
xle dipisahkan .

ak xlyn myspace & facebook pon. just nk mengemaskinikan blog nie je.
ak kan bru ag,so cam blur2 ckit nk tau hal2 slanjutnye.
mmg stress sblm ni nk ubah template len dr web len.punyela susah.
skali da bjaya buat tnpa ajaran sape2 ,finally! ak bejaya gak.hek3.
skali ingt xde la susah mne! cam pe je! hahaha.
so,skunk ak cam da xbedaya ag nk wat pe2 dah.
matapon cam senget sbelah je nie.
mybe ak nk tdo kot. tp ak pk2 gak la, cam ne la ak bgn nk g class nti.
sure liat ! xpasai2 ayat " nak ponteng ar!" ni kuar. wahahhaa.
oh tidak !! nk exam da kot. hik3.
akhir skali , ak nak kate , "sure korg2 tgh dibuai mimpi indah skunk ni kan?"
hehhee. slmat tdo sume!


sekian,

si kecoh boogieboogie.

Reactions: 
0 comments Links to this post

kejap jd kejap x ~

Posted by NusrahYusuf at 2:37 AM

Hari nie boleh la jugak dikatakan hari yg rileks untuk ak.
hanya 1 class je pg nie.
rileks xlah rileks mne, tp exam da nk dkt. 1 haprak ak xprepair pape.
hek3, im not ready yet. keke. ;p
jenis ak study last2 minit katakan.
smlm mr.nice ak bermesej2 dgn ak , anyway, he's not my bf k.
temn tp mesra kot.. yeke?? yuxx,geli lak ak. frens bese2 je bg ak.hihi.
die nie slalu wat ak berasa keliru. cam lgu nurul & ajai tu.keke.over laks.
die berkata2 pd ak n ajak ak join die g tgk wayang mlm esoknye. mksdnye mlm ni la.
cter pe ak tnya?? die jwb evolusi kl drift la.,hampehh! ak pon follow je la nak sedapkn ati die.
kekeke. so , tbenye ari nie, ptg ak msj die jd ke wyg?? tgk2 xjd..
aduhhh ak bru je xcited nk g tgk n nk ajak sowg housmate ak skali.last2 xjd lak.
katanye, nk g jamming. dgn pantas die ajak ak skali.
anyway, bkn ak xnk g, segan kot, dtg studio org jamming ni,
heheh. peh 2 tgh2 dok msj2 die ckp xjd lak jam.nk g tgk wyg lak.
ak ok, ble trima follow je. peh 2, jamming lak jd wyg xjd.
ak ?? ble sbr ag. dgn berulang nye jd n xjd 2, ak ade la gak menyerah ckp "xpelaa kalo mcm 2,. "
nada ak berbunyi cam malas nk join.
pehhh pntas je blas, ok nmpk cam conpem g jamming.
aduhhh! nk ak ikot gak.ok la, ak g. ak pasrah! wahahhaaha.
studio die 2,xde la jauh mne sgt ngn uma sewa ak. belok kiri , jmpa traffic, belok kanan ok da smpi,huahua..
so, ak berkeputusan, ak xnk g sowg. housmate ak yg bernama fatihah, d isytiharkan untk tman ak skali. tkot kot! yelakan, 1st time tgk owg jamming kt studio nie.i2pon practise je,kalo gig hmpehh ak xkn g! wahahhaah.
berbalik pd topik sbenar, ak xbrani bwak housmate ak 2 nek mto. ade sbb2 tertentu. tettt.!
so ak bercadang nk pinjam la kete slh sorg housmate ak, dgn harapan bhawa die bg pnjam. keke.
ak pon cte la kat mr.nice yg ak xsure ade transport ag. ble lak die berkate " nek je mto ,biar owg bwak kwn...die" hah?!!!terkezot ak!!! ini ble bwak kejelesan ak!!kekeke.gurau je.! hmm, act xkn la kwn ak nak nek ngn die, of coz die sgan .lgpon kwn ak 2 trauma ckit nek mto. adelaaa kisah sbaliknye. tettt! ;) nk tgelak pon mr.nice ckp begitu. mujur x tergelak guling2.hik3.
so kputusan ak dtetapkn nk pinjam kete. kiki. kalo x dpt xle wat pe lah kpd mr.nice. kiki.
akhir skali, ak fenin skunk. walopon topik sbenar KEJAP JD KEJAP X.. otak ak berfikir skunk d wk2 ptg2 yg kedinginan ini dgn hujan renyai2 , ak ttp berfikir, NAK G KE X??? huahuauahua.
ok, ak blur.



sekian dr ak..
si kecoh boogieboogie. :)
Reactions: 
0 comments Links to this post

meredah lumut ! ;D

Sunday, March 28, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 6:23 AM
yeehhaa ! apabila dpt tao mnggu ni xde class,
ekeke, pe ag, balik kg ar ! hhee.
perjanjian ngan bestie ak suda d tetapkan.
kami akan g ke lumut .wantan juge turut serta skali.
bkn nk usha2 pntai , nk g sbuah tmpat yg da lme d biarkan.
amat2 la seram tmpat tu n misteri.ceh2, over la. hek3
act, tmpt 2 just bgunan2 y terbiar je. sje2 nk tngkap gmbo bg edit seram2 ckit.
bkn pe, tgk da ramai sgt owg tngkap gmbo kt ctu.
so, ak nak merasa la gak. hoho.
dgn ini, ak tunjuk kan mne2 pic yg ak tngkap n y da di editkan. keke.
jom lihat ! check it out .


sebelum zoom :) slepas d zoom kan. ;)


di snap oleh ak

menyeramkan. ;)


Reactions: 
0 comments Links to this post

PERMULAAN NyE..

Monday, March 22, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 10:59 AM
salam 1 malaysia sume. aicehh!
act, ini baru permulaan ak kat blogging nie.
sebaliknye, ak x bpe suke nk wat blog nie,
tp da ak tgk smakin maju blogg ni di persada dunia tenet ni.
so dgn ini ak pon bermadah untuk turut serta skali.
akan tetapinye, bile da start untuk mencoba membuat blog ini,
waduh bisa gawat ak !! agak payah dan tekanan la jugak wat blog ni.
aakaka. tp i try gak the best~ eeheee.
dgn ini, ak cube slow2 dan cube untk memahaminye.
ke2 sekian sume.

menanti citer slanjutnye

.....................

-TAMMAT-
Reactions: 
0 comments Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...