Nak Bekerja Tapi Perlu Tumuduga Dahulu. Arghh.

Thursday, December 9, 2010 - Posted by NusrahYusuf at 10:24 PM
Note : Offer aku Akauntan? Ternganga terus aku.


Salam 1 Malaysia To all my readers!
Wah, Lama sungguh tak mengupdate blog.
Dimanakah aku menghilang selama ini??


Well, sory semua.
Terlalu busy sungguh aku hari demi hari.
Praktikal dah selesai, so report pulak muncul.
Dah report, slide dan presentation pulak,
Memang banyak kerja nak buat.
Syukur alhamdulilah akhirnya berjaya jugak aku mengatasinya.


Dalam sambil sambil aku dah tamat praktikal,
aku tak lepas peluang nak apply mana mana jawatan kosong yang ada.
Dan kelmarin aku dapat panggilan temuduga dekat swisgarden hotel resort dekat area berdekatan dengan rumah aku jugaklah.
So, aku memang tak nak kerja jauh jauh, Ehheee.


U know what? Jawatan yang dorang offer kat aku adalah akaun.
Oh god!! Tiada kaitan dengan course aku belajar walaupun aku ada lah beberapa subjek akaun basic sahaja belajar.
Tapi, berat tanggungjawab nak pikul tu.
Dah rezeki, so aku tak nak lepaskan peluang.
Aku try ppergi temuduga yang dorang nak sangat aku datang tu.


Dan pada hari ni,
parents aku hantar di hotel tersebut.
Wow, berjam jam jugak temuduganya.
Not malay but in english as well. Tapi aku campur campur bahasa.
Haha oklah tuu. ;)
Bila tahu saja setiap tugas or kerje kerje kat akaun department ni,
wohooo seram sejuk aku dengar,!
Terlintas di otak benak fikiran aku, " bolehkah aku menerima job tersebut? boleh ke aku wat kerja dan tugasan sume tu? semuanya kira kira? semuanya nombor? "
Macam macam soalan yang ditujukan kepada aku.
Menambahkan lagi soalan soalan yang ditanyakan oleh orang yang aku di interview tu.
Arghh pening !!!!
Demi tak nak menunjukkan kelemahan aku, aku menjawab je la bagi mereka mereka berpuashati terhadap aku.
Habis kesemua latar belakang aku, hobi, pe sumelah sampai termasuk soalan favourite movie and music yang diorang tanya. wow, interesting! suka soalan berikut!!
Tapi apa kaitan tah dengan akaun. Memang best amoi itu soal aku! Haha.


Tapi tapi,
Mereka suruh aku menunggu di ruangan menunggu. Ahh apakah yang berlaku?
Tak dapat ke aku?? Aku ditinggalkan, dan aku nampak amoi dan manager besar mereka berbincang di sebalik pintu yang buat aku tak nampak kelibat mereka.
Aku dah mula pasrah, gelisah dan gelabah.
Tapi aku cuba menangani gelabah aku dengan melihat wajah faizal tahir di keratan akhbar metro yang ada di atas meja. Menarik! :)


Dalam tengah baca dan membaca,
nama aku dipanggil semula! 
Dan amoi berikut, berkata sama ada aku berminat dengan jawatan sebagai Front Officer.
Oh no!! Aku tak suka, sebab aku seorang yang bertudung.
Mujur amoi itu memahami.
Dalam die tengah bercakap dan cakap, aku just dengar satu ayat,
" Kami akan memanggil miss Nusrah semula untuk interview seterusnya dan semua sijil dan result yang ada diminta untuk buat beberapa salinan. We are call u for the next interview. Thank You. See you soon."


Ekkk,
aku keluar dengan keadaan blur.
Kenapakah?? kenapakah next interview?? Ada level ke??
Why not if straight to the point je??
Dont make me nervouse again lahh!!! 
So, aku 50 50 if aku dapat ke tak job akaun tuu.
Hmmm." My Bestfren cakap, If ada rezeki insya allah dapat."
now, wait and see lahh.


Balik rumah, Terus tidurr.
Itu Memang satu kerja yang aku suka! Interesting! :)


P/S : AKU KENA MELANCARKAN LAGI ENGLISH AKU NI. DALAM PROSES MAKAN KRISMIS HARI HARI. :)
Reactions: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...